Latest topics
» HOW TO GET DROPBOX 16GB
Пон Юли 11, 2016 11:49 am by Mr.storm9x

» Dropbox 18GB Permanent
Нед Юли 10, 2016 10:38 am by Mr.storm9x

» womens occasion dresses
Нед Май 13, 2012 12:35 am by Mr.storm9x

» Gaming Through Time
Вто Дек 06, 2011 5:08 pm by Mrblack0301

» Spotify Wants to Attract Users With Apps
Пон Дек 05, 2011 10:26 pm by minamai

» New Couple Alert
Пон Дек 05, 2011 10:26 pm by minamai

» First Vietnam province announces hand-foot-mouth epidemic
Пон Дек 05, 2011 10:25 pm by minamai

» Down On The Floor
Пон Дек 05, 2011 1:14 pm by minamai

» Hopper Jonnus Fang
Пон Дек 05, 2011 1:14 pm by minamai

» Two-headed baby dead
Пон Дек 05, 2011 1:13 pm by minamai

ГалерияОбучение

Go down

Обучение

Писане  Admin on Нед Юли 05, 2009 7:51 pm

В началото на обучението :

Преди да започнете да обучавате вашето куче на каквото и да било, първо трябва да привлечете неговото внимание. Тренировките не могат да се проведат ако кучето мисли или прави нещо друго.Езикова бариера

Кучето не разбира вашия език, то разбира тона на гласа повече от думи или звуци. Това може да се изпробва като едно и също нещо се каже с различен тон. Ако вие кажете " Не, Оливър " с мек и дружелюбен тон, то няма да има същият ефект ако кажете " Не, Оливър " докато увеличавате гласа си. Препоръчително е да не използвате името на кучето докато му се карате, командата "НЕ" е достатъчна. Вие не трябва да допускате кучето да асоциира неговото име с негативна постъпка или каране.

Команда " СЕДНИ "

Привлечете вниманието на кучето (с награда). Сложете му каишка като я държите с лявата ръка, а в дясната наградата. Дайте му да подуши или близне наградата, но не му позволявайте да ви я вземе. Кажете "Седни" като едновременно с това вдигатe ръката с примамката над главата му така, че да гледа нагоре. Обръщайки главата си нагоре кучето ще трябва да седне за да запази баланс. Сядайки по този начин кучето ще заеме седнала позиция. На този етап може да му дадете наградата като също го похвалвате. Не забравяйте да го поощрявате устно, защото кучетата се чувстват горди когато са похвалвани по този начин от своите стопани. Постепенно ще спрете да давате награда и само устно ще поощрявате кучето.

Команда " ЕЛА "

Като начало, няколко члена на вашето семейство трябва да вземат храна / лакомство (това ще е наградата на кучето) и всеки трябва да иде в различна стая във вашия дом.

Започнете последователно да викате кучето с команда " Ела, Оливър. Къде си, Оливър?". Когато извикате кучето, то трябва да ви намери и да получи лакомството като награда за усилието си.

След няколко опита, кучето ще разбере ,че е игра и че щом отиде при всеки човек, които го е повикал ще получи награда. Веднъж щом научи това вие може да сте сигурни, че кучето ще идва винаги когато го повикате.

Командата " ЕЛА" е едно от най-важните неща на които трябва да научите вашето куче. Никога не учете кучето само на димата " Ела ". Разбира се вашето куче ще разпознава и гласа на човека които издава командата.

Децата обожават да играят тази игра с техните кучета. Те могат да се скрият на необикновени места. Кучето ще е малко по- затруднено да открие от къде го викат, но то не че когато успее ще получи награда.


Повторението дава добри резултати

Провеждайте обучението с вашето куче всеки ден в няколко къси части - от три до пет пъти на ден за няколко минути

Не правете тренировките дълги, кучето ще се отегчи

Никога не правете обучението ,когато вие сте изморен, болен или в лошо настроение. Това ще се усети от кучето и ще има негативен ефект на неговото представяне

Мислете забавно и позитивно за обучението.На края на всяко обучение похвалете кучето и му дайте голяма награда . Забавлявайте се и помогнете на вашето куче също да се забавлява.
Команда " ЛЕГНИ "

Да накараш кучето да ляга е лесно когато знаете как то възприема тази позиция, и много трудно когато не знаете. Кучетата възприемат легналото положение като начин на подчинение. Учейки кучето да ляга със сила може да го накара да развие страх от позицията, да бяга когато му кажете "Легни" или да се опита да се защити.

Накарайте кучето да застане от лявата ви страна, гледайки в посоката, която гледате и вие. Дръжте каишката в лявата ръка, а примамка в дясната. След това леко поставете ръка на раменете на кучето. Не го натискайте надолу, просто леко отпуснете ръка като го приканвате да легне до левия ви крак (по този начин няма да може да се отдръпне).

Сега поставете ръката с примамката пред носа на кучето, казвайки "Легни" спокойно, снижавайки ръката до земята (на около 20см от кучето). След това започнете бавно да я движите към него.

Когато кучето легне му дайте наградата. Опитайте се да го задържите в тази позиция за няколко секунди преди да му позволите да се изправи. Идеята е да накарате кучето да стой в тази позиция като не изпитва страх или недоволство от това.
avatar
Admin
Admin

Брой мнения : 132
Points : 333
Reputation : 9
Join date : 18.04.2009
Age : 28
Местожителство : Пловдив

Вижте профила на потребителя http://zaicheta.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите