Latest topics
» HOW TO GET DROPBOX 16GB
Пон Юли 11, 2016 11:49 am by Mr.storm9x

» Dropbox 18GB Permanent
Нед Юли 10, 2016 10:38 am by Mr.storm9x

» womens occasion dresses
Нед Май 13, 2012 12:35 am by Mr.storm9x

» Gaming Through Time
Вто Дек 06, 2011 5:08 pm by Mrblack0301

» Spotify Wants to Attract Users With Apps
Пон Дек 05, 2011 10:26 pm by minamai

» New Couple Alert
Пон Дек 05, 2011 10:26 pm by minamai

» First Vietnam province announces hand-foot-mouth epidemic
Пон Дек 05, 2011 10:25 pm by minamai

» Down On The Floor
Пон Дек 05, 2011 1:14 pm by minamai

» Hopper Jonnus Fang
Пон Дек 05, 2011 1:14 pm by minamai

» Two-headed baby dead
Пон Дек 05, 2011 1:13 pm by minamai

ГалерияХарактеристика

Go down

Характеристика

Писане  Admin on Вто Юли 21, 2009 5:39 am

Златистият ретривър е много общително животно, неговите физиологически и психологически качества го превръщат в идеален компаньон. Той е предан на цялото семейство, не дели хората и навярно именно това го прави толкова очарователен.

Златистият ретривър с лекота общува с хората и не е склонен към доминиране. Той е любимец на цялото семейство и с децата се отнася като по-голям брат. Към всички останали животни се отнася благосклонно. Може да живее с котки, с други кучета и даже най-опърничавите животни могат да съжителстват мирно с него.

Златистият ретривър е силно куче с много добре развита мускулатура и за това са му нужни физически упражнения. Разбира се, че предпочита селската местност, реки, гори, но с готовност ще се приспособи към всяка среда и никога не би се жалвал за това.

Отначало тази порода се е използвала в Англия като ловджийско куче, носещо убития дивеч на стопанина си. Обаче е трябвало да бъде научено кога, какво и къде да носи. Златистите ретривъри са великолепни плувци.

Съдбата на близо 98 % от тези кучета се свежда до това, че те ще живеят в апартамент и ще общуват с членовете на семейството и гостите.

В Европа и Америка отдавна използват златистият ретривър го за водач на слепи. Той се оказал идеално приспособен за тази роля. Той е внимателен и външността му незабавно предизвиква симпатиите на околните. На кучето му дават заповеди и то веднага ги изпълнява, но именно на кучето-водач се пада правото за окончателното решение. Например ако му кажете иди надясно и то види, че кола е запречила пътя, то ще промени маршрута. Специално обученото куче може да изпълнява над 50 команди (да включва и изключва лампите, да носи чантата, да води инвалидна количка, да отваря и затваря вратата и др.).

Златистият ретривър е много доверчив, добър и даже интелигентен – именно поради това, той не става за куче-пазач. В него няма никакво недоверие по отношение на заобикалящия го свят. Той е куче-компаньон, спокоен, владеещ себе си във всяка ситуация, красив, предизвикващ възхитените погледи на минувачите, куче с човешки очи, изразяващи ум, любов и доверие. Златистият ретривър е верен приятел, той няма да ви остави самотен. Това куче трябва да се чувства потребно, да знае, че му се доверявате, че се занимавате с него и то няма да е безразлично към стопанина си. Златистият ретривър може да понижи стреса, да ви успокои, да стане ваш истински приятел, да влезе във вашия живот като един малък златист лъч – нали все не ни достига разбиране, любов и ласка. Навярно всички ние искаме да имаме именно такова куче.
avatar
Admin
Admin

Брой мнения : 132
Points : 333
Reputation : 9
Join date : 18.04.2009
Age : 28
Местожителство : Пловдив

Вижте профила на потребителя http://zaicheta.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите